
بارداری یکی از مهمترین بخش زندگی یک زن است. که با تغییرات در جسم و روح همراه است در ادامه به راهنمای کامل ماه اول بارداری پرداخته ایم.
به گزارش خبرگزاری موج، دوران بارداری از مهمترین دوران زندگی یک خانم محسوب می شود که به آن دوره ی آبستنی هم اطلاق می شود این دوران به دو شکل ، بیخطر و طبیعی یا بارداری پرخطر است که به مدت ۹ ماه به طول می انجامد و با به دنیا آمدن نوزاد به پایان میرسد.
شما در روزهای معینی هر ما ازسیکلتان میتوانید باردار شوید که حدود 14 روز قبل از شروع سیکل بعدی شما، تخمک گذاری انجام می شود. این زمانی است که تخمک از تخمدان خارج می شود. بعد از تخمک گذاری، تخمک از طریق لوله های رحمی به رحم حمل میشوند و حدود 4 تا 5 روز پس از تخمک گذاری ، تخمک به رحم می رسد. رحم برای لانه گزینی تخمک آماده میشود.
در صورتی که یک سلول اسپرم تخمک را باردار کند شما باردار می شوید.
گفتنی است؛ حدود 6 روز در ماه می شود باردار شد. عمر تخمک 1 روز و عمر اسپرم 5 روز است. حدود 5 روز قبل از تخمک گذاری و 1 روز بعد از تخمک گذاری، شما باروری توانای دارید و در روزهای بعدی، تا چند روز قبل از تخمک گذاری بعدی، این توانایی باروری را ندارید.
ممکن است چند هفته اول پس از بارور شدن تخمک اولین نشانههای بارداری مشاهده شود که در این گزارش به چگونگی تشخیص این علایم پرداخته شده است:
- تأخیر در پریود
- حساست بافت سینه و ورم پستان
- تهوع همراه با استفراغ یا بدون استفراغ
- لکهبینی یا خونریزی
- افزایش و تکرر ادرار
- داشتن حس خستگی شدید
- بیزاری نسبت به غذاها یا هوس غذایی (ویار)
- گرفتگی عضلات
- نوسانات خلقوخو
همچنین درجه حرارت بدن بلافاصله هنگامی که هنگام صبح از خواب بیدار میشوید، نیز ممکن است بتواند سرنخهای اولیه بارداری را نشان دهد.
دمای پایه بدن بلافاصله پس از تخمکگذاری افزایش مییابد و تا عادت ماهانۀ بعدی در همان سطح باقی میماند. اگر شما نمودار دمای پایه بدن خود را به منظور تعیین زمان تخمکگذاری رسم کنید، افزایش ادامهدار آن بیش از دو هفته، ممکن است به این معنی باشد که شما باردار هستید.
اگر روز پریود خود را ثبت نمیکنید، بهتر است سه هفته بعد از آخرین اقدام برای بارداری نسبت به انجام تست خانگی بارداری اقدام کنید.
بعد از اینکه از بارداری خود مطمن شدید باید برای ۹ ماه تحت نظر یک پزشک و متخصص زنان باشید. همچنین نیاز است یک سری موارد را خودتان رعایت کنید.
اگر در این دوران با اجازه پزشکتان ورزش نمایید هم بدن شما سالم نگه داشته می شود و هم از افسردگی باردارییا افسردگی پس اززایمان تا جای ممکن دور خواهید ماند همچنین با افرادی که دخانیات مصرف میکنند رفتوآمد نداشته باشید،الکل ننوشید، به قدر کافی و مقوی غذا بخورید و مایعات سالم مثل آب و شیر بنوشید.
گاهی طی دوران بارداری عوارضی به وجود میآید که بارداری را در دسته بارداری های پرخطر قرار میدهد. مثل فشار خون بالا، دیابت بارداری، بارداری دو یا چندقلو و ... که اهمیت مراقبت از شما و کودک را دوچندان خواهد کرد.
دوران بارداری معمولا 280 روز یا 40 هفته بطول می انجامد که نطفه در حال رشد انسان در هفتههای اول بارداری رویان و پس از این دوره، تا پایان بارداری، جنین نامیده میشود. در زیر در مورد مراحل هفته به هفته بارداری پرداخته شده است.